Nyheter

Aldri har informasjonstilgangen vært større enn i dag, vi overstrømmes av nyheter. Utfordringen vår er å sile, sortere og vurdere.

Aldri har nyhetsformidlerne vært mer opptatt av seertall og lesertall. Og etter min vurdering – aldri har nyhetsformidlerne sviktet grovere i valg av saker, overskrifter eller vinklinger.

I dag (05.03.2028) melder E-tjenesten Norge må være forberedt på at en mer offensiv russisk fremferd i nordområdene innebærer en ny normalsituasjon. E-tjenesten venter økt militær aktivitet fra russisk side gjennom 2018, i form av uvarslede beredskapsøvelser, flyginger langs norskekysten og testing av nye våpensystemer i Barentshavet.

Det advares mot skjerpet digitale trusler mot nasjonen, og det advares mot at den russiske sikkerhets- og etterretningstjenesten bruker sosiale medier aktivt for å påvirke og drive etterretning. Det er nok å vise til etterdønningen etter valget i USA eller Brexit for å se hva dette kan føre til.

Samme trusselvurdering fra E-tjenesten viser at selv om IS ansees som nedkjempet, er det omlag 40 personer med tilknytning til Norge som er igjen i området. E-tjenesten advarer mot at dette er erfarne ekstremister, som kan tenkes å komme hjemover til Norge eller Europa – og fortsette sin kamp. Hva betyr dette for oss som folk, som nasjon – eller for meg som pappa?

Noen nyheter drukner, andre nyheter selger ikke godt nok. Alt for mange nyheter fortelles igjen og igjen, alt for mange stiller de samme spørsmålene – noen spørsmål stilles aldri.

Jeg vil ikke leve et liv i frykt, men jeg vil samtidig leve et liv hvor jeg er saklig opplyst. Under fanen ”nyheter” kommer jeg til å publisere nyheter jeg mener har gått under radaren, og som burde vært løftet frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s